Haberler
ÖZGÜRLÜK NÖBETİ DEVAM EDİYOR!
Ulaştırma Bakanlığı tarafından limandan çıkış evrağı verilmeyen Vicdan Gemisi için başlatılan Özgürlük Nöbeti eylemi, 8 günü geride bıraktı.
13.09.2024

7 Ekimden sonra işgalci İsrail, Gazze şeridinde eşi benzeri görülmemiş bir soykırım yapıyor. Tüm dünyanın gözleri önünde gerçekleşen bu soykırım sırasında işgalciler Gazze halkına sadece bomba atmakla kalmıyor, alt yapıyı tahrip ediyor, su kuyularına beton döküyor ve Gazze halkını psikolojik olarak yıpratmaya çalışıyor.

 

Gazze’de hal böyleyken, dünya halklarında vicdan sahibi olan insanlarının bir araya gelerek kurmuş olduğu Özgürlük Filosu, Gazze’de gerçekleşen soykırımı durdurmak ve Gazze farkındalığı oluşturmak için filo da bulunan gemilerle birlikte Gazze’ye insani yardım ulaştırmak için yola çıkma kararı aldı.

 

Gazze’ye yola çıkacak Özgürlük Filosuna dünya üzerinden Norveç, Avustralya, İsveç, İtalya gibi birçok ülkeden gemiler katılmaktaydı. Vicdan Gemisi de Türkiye’den kalkacak gemilerin bir tanesiydi.

 

Ancak geminin tüm hazırlıkları tamamlanmasına ve evraksal anlamda eksik olmamasına rağmen Vicdan Gemisi’ne limandan ayrılması için verilmesi gereken liman çıkış evrakı sebepsiz ve kanunsuz şekilde verilmedi.

 

Vicdan Gemisi yola çıkması durumunda avrupa limanlarında avrupalı aktivistlerle Gazze özelinde farkındalık protestoları gerçekleştirecek, sonrasında Gazze’ye rotasını çevirerek İşgalci İsrail’e karşı uluslararası kamuoyu baskısı oluşturacaktı.

İlgili haberler
Tümünü gör