Haberler
VİCDAN GEMİSİ İÇİN BASIN AÇIKLAMASINA DAVET!
Ulaştırma Bakanlığı tarafından Haydarpaşa Limanı’nda hukuksuz şekilde alıkonulan Vicdan Gemisi için basın açıklaması düzenlenecek.
26.09.2024

7 Ekim sonrası işgalci İsrail’in Gazze halkına yönelik saldırıları soykırım boyutuna ulaşmıştır. Bu soykırıma karşı farkındalık oluşturmak ve Akdeniz’de ateşkesin bir unsuru olacak olan Özgürlük Filosu Koalisyonu’na ait Vicdan Gemisi, Ulaştırma Bakanlığı tarafından hiçbir hukuki gerekçe gösterilmeksizin Haydarpaşa Limanı’nda alıkonulmuştur. Bu haksızlığa karşı sesimizi duyurmak için, 4 Eylül Çarşamba günü Özgürlük Filosu Aktivistleri ile birlikte limanın kapısını zincirleyerek Özgürlük Nöbeti başlattI.

Nöbetin 23. gününü geride kalmasına rağmen, resmi yetkililerden geminin limanda tutulmasına dair hiçbir açıklama yapılmadı. Vicdan Gemisi’nin Avrupa kıyılarına giderek burada yapılacak farkındalık protestolarına katılmasının, ardından Özgürlük Filosu’nun diğer gemileriyle birleşerek Akdeniz’e açılmasının Filistin’de ateşkesin sağlanmasına vesile olacak ve uluslararası arenada işgalci İsrail’e karşı ciddi bir baskı unsuru oluşturacaktır.

Bu bağlamda, 28 Eylül Cumartesi günü saat 19:00’da, Özgürlük Nöbeti’nin de sürdüğü Haydarpaşa Limanı C Kapısı önünde gerçekleştireceğimiz basın açıklamasına tüm halkımızı ve basın mensuplarını davet ediyoruz.

İlgili haberler
Tümünü gör