Takip Et
TR
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Şehitlerimiz
  • Giriş Yap
Haberler
Sumud Konvoyu Hakkında Son Durum! Sumud Konvoyu Mısır’a Alınmayacak!
16.06.2025

Sumud kelimesi, Arapça’da ‘’Direniş’’ ve ‘’Sebat’’ anlamlarına gelmektedir. Özellikle 7 Ekim sonrası işgalci İsrail’in saldırılarına karşı başta İslam İşbirliği Teşkilatı ve devletler olmak üzere elinde güç bulunduran unsurlar hiçbir şekilde somut adım atmazken, sivil irade Gazze halkının yanında olmak için yola çıktı.

Fas, Cezayir ve Tunus başta olmak üzere Kuzey Afrika’da bulunan devletlerden yola çıkan konvoy, Mısır’da bulunan Refah Kapısı’ndan içeri girmek için hareket etti. Bu süreçte önce İsrail tarafından Mısır’a konvoyun girişi olmaması için olumsuz dönüşler yapılırken, konvoy Mısır’a yaklaştıkça Mısır makamları tarafından da konvoyun ülkeye alınmayacağı açıklandı.

Bu sırada tüm dünyada vicdanlı halklar ise, 16 Haziran’da Refah’a doğru gerçekleştirilecek yürüyüş için Mısır’a akın etti. Aktivistlerin Mısır’a varmasıyla birlikte Mısır hükümeti kafileleri direkt olarak geri çevirmeye başladı.

Sumud konvoyu ise, Mısır’ın konvoyu ülkeye almayacağını açıklamasıyla birlikte seyrini yavaşlattı. Libya’ya ulaşan konvoy, burada Hafter güçlerinin saldırısına uğradı. En yakın yerleşim yerine 50 kilometre mesafede bir alanda sıkışan konvoy, internet erişime ulaşamadan çaresiz bir şekilde bekliyor!

İlgili haberler
Tümünü gör