Haberler
FİLİSTİN ACİL YARDIM ÇALIŞMALARIMIZ ÜRDÜN’DE DEVAM EDİYOR!
Özgürlük Nöbetimiz devam ederken, Filistin Acil Yardım çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor!
13.09.2024

7 Ekim’den bu yana saldırıların devam ettiği Gazze’de savaşın yanı sıra temel yaşam malzemelerine ulaşımın da imkansız hale gelmesiyle hayat oldukça zor şartlar altında devam etmektedir.

 

Refah kapısından sınırlı geçiş izni verilen insani yardım malzemelerinin geçişi bu kapıdan sağlanırken, Mısır’da oluşan yığılma sonucunda depomuzu Ürdün’e taşıdık ve Ürdün’den insani yardım çalışmalarımıza devam ediyoruz.

 

Türkiye’de Diriliş Ertuğrul dizinde oynadığı ‘Abdurrahman Alp’ karakteriyle bilinen Celal Al ve yazar Said Ercan, Mavi Marmara Derneği’nin Ürdün’de yapmış olduğu Gazze insani yardım çalışmalarına destek olmak amacıyla depomuzu ziyaret etti.

 

Mavi Marmara Derneği’nin Ürdün’de yapmış olduğu bu çalışma kapsamında 3 tır gıda yardımı, 1 tır un yardımı, 1 tır konserve et yardımı yapıldı. Totali 75 ton olan ve iki hafta içerisinde Gazze’ye giriş yapması planlanan bu yardımlar Gazze’ye doğru hareket etti.

 

Ayrıca yardım çalışmalarından sonra Celal Al, Said Ercan ve Mavi Marmara Derneği Yetkili Heyeti, Ürdün Türk Büyükelçisi Erdem Ozan’ı ziyaret etti.

İlgili haberler
Tümünü gör