Ortak Basın Açıklaması
2011-12-30 15:46:23

Bugün İstanbul Fatih'teki İHH genel merkezinde Uludere olayı ve aleyhimize açılan davalar ile ilgili bir basın toplantısı yapıldı. Toplantıda İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Mazlumder İl Başkanı Cüneyt Sarıyaşar, Özgürder Başkanı Kenan Alpay, Anadolu Gençlik Derneği İl Başkanı Ferhat Akçay, Anadolu Platformu Başkanı Davut Güler, İnsan ve Medeniyet Hareketi'nden Raif Nas ve Mavi Marmara Özgürlük ve Dayanışma Derneği Başkanımız İsmail Yılmaz konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Toplantıdan bazı notlar: -Bülent Yıldırım: "12 yaşından 30 yaşına kadar masum insanlar adete katledilmiştir. İnsan hayatı hiçe sayılmış, yargısız infaz yapılmıştır. Ancak soruşturma sürecine güveniyoruz, soruşturma sonucu beklenmeli bu suçun sorumluları kim olursa olsun cezalandırılmalıdır" -Mazlumder İl Başkanı Cüneyt Sarıyaşar: "Köylüler kendi imkânları ile cenazeleri battaniyeye sararak köylerine getirmiştir. Olaydan sonra asker bölgeden hemen çekilmiştir cenazeleri almaya hiç bir resmi kurum gitmemiştir. Olayda tamamı sivil insanlar öldürülmüştür, dur ihtarı verilmemiştir, askerlere silah vb ile saldırıda bulunulmamıştır." -Özgürder Başkanı Kenan Alpay: "Olayla ilgili olarak "kan davası" algısı yanlıştır. Sokaklarda esnafa zarar vermek ve molotof kokteyli atmak çözüm değildir. Bu mesele karşılıklı güven ortamında adil bir şekilde açıklığa kavuşturulmalıdır." -Anadolu Platformu Başkanı Davut Güler: "Bir insanı haksız yere öldürmek bütün insanlığı öldürmek gibidir yetkililere büyük sorumluluk düşmektedir." Basın toplantısında Mavi Marmara aktivistlerine karşı farklı illerde çeşitli gerekçelerle açılan davalar hakkında da açıklamalarda bulunuldu: Mavi Marmara saldırısında hayatını yitiren aktivistlerin ailelerinin ve saldırı esnasında yaralananların İsrail hükümetine ve saldırının sorumlularına açtığı davaların hala sonuçlanamaması üzerine de konuşan Mazlumder İl Başkanı Cüneyt Sarıyaşar Türkiye mahkemelerindeki gecikmelerin, yabancı aktivistlerin kendi ülkelerinde açtıkları davalara da kötü emsal teşkil ettiğini ve gecikmelere sebep olduğunu belirtti. Mavi Marmara Özgürlük ve Dayanışma Derneğimizin Başkanı İsmail Yılmaz son zamanlarda çeşitli bahanelerle Mavi Marmara aktivistlerine karşı peş peşe davaların açıldığını söyledi. Yılmaz davalara örnek olarak Kayseri’de yapılan ve Kayseri Kaskispor ile Maccabi BNOT arasında oynanan FIBA EURO CUP Kadınlar F Grubu maçında, içlerinde Mavi Marmara aktivistlerinin de bulunduğu, 33 gencin ‘‘Kahrolsun İsrail’’ şeklinde slogan attıkları gerekçesiyle gözaltına alındığını belirtti. Son olarak ise Ankara’da oynanan bir voleybol maçında İsrail takımını protesto ettikleri gerekçesi ile Mavi Marmara gemisinde de bulunan aktivistlere dava açıldığını aktardı. İHH Başkanı Bülent Yıldırım ise son zamanlar çeşitli bahanelerle farklı illerde Mavi Marmara aktivistlerine karşı dava açan taraflara duyarlı olma çağrısında bulundu, hala Mavi Marmara saldırısı davasında adaletin tecelli etmesini beklediklerini ifade etti.

Mavi Marmara Derneği © 2016. Tüm Hakları Saklıdır.